Tvarohový dezert s oříškovým krémem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1/2 l mléka
- vanilkový puding
- 50 g hořké čokolády (alespoň 50% kakaa)
- 1 lžíce kakaa holandského typu
- cukr (dle chuti)
- 50 g vlašských ořechů (kdybych měla, použila bych půl napůl s lískovými)
- 2 plnotučné tvarohy ve vaničce
- 1 smetana ke šlehání (30 a více procent)
- vanilkový cukr dle chuti
- cukrářské piškoty
- kakao
- ovoce (na ozdobu)
Postup Tvarohový dezert s oříškovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Do mléka klasicky uvařte vanilkový puding. Oslaďte o trošku více, než je podle vaší chuti - přijde do něj totiž ještě hořká čokoláda.
Až puding odstavíte, ještě do horkého vmíchejte nastrouhanou nebo nalámanou čokoládu, na drobno nasekané oříšky, lžíci kakaa a pečlivě promíchejte. Poté nechte vychladnout a čas využijte k přípravě světlé části.
Do tuha vyšlehejte smetanu ke šlehání, opět oslaďte vanilkovým cukrem (používám domácí ze skutečné vanilky a dávám ho asi 2 - 3 lžíce) a závěrem vmíchejte tvaroh.
Do skleničky pak střídejte světlý a tmavý krém jak je vám libo. Zdobit můžete piškoty, ovocem či kakaem.