Vepřová kotleta se sýrovou omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 ks vepřové kotlety
1 lžíce soli
lžička pepře
1 lžíce olivového oleje
15 dkg sýru niva
15 dkg anglické slaniny
10 dkg hub
2 dcl smetany na vaření
0,5 kostky bujonu (MAGGI Extra Silný bujon)

Postup přípravy receptu

  1. Kotletu naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem a necháme uležet v chladu. Můžeme nechat i přes noc v lednici. Pak prudce orestujeme - minutka, můžeme nechat v troubě změknout.

  2. Omáčka na kotletu: nakrájíme slaninu na nudličky a smažíme lehce, až zesklovatí. Mezitím si připravíme houby, které podusíme, vývar z MAGGI Extra Silný bujon, nivu a smetanu. Na zesklovatěnou slaninu nastrouháme nivu, necháme sýr rozpustit, přidáme houby, vývar a smetanu podle potřeby. Vše zamícháme a necháme jen lehce přejít varem.

  3. Kotletu poléváme omáčkou před podáváním. Podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!