Vepřová kotleta na tymiánu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 širší kousky vepřové kotlety bez kosti
4 lžíce oleje
tymián
worcester na pokapání
sůl
pepř
hladká mouka
1 cibule
2 stroužky česneku
Na dodělání:
200 ml horké vody
100 ml studené vody
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce worcesteru
1/2 masoxu
tymián
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kotletu naklepeme, posolíme, opepříme, pokapeme worcesterem, posypeme tymiánem, a obalíme v hladké mouce. Na oleji ji opečeme dozlatova a dáme do druhého kastrolku.

  2. Do oleje, kde jsme opékali kotletu, dáme cibuli a česnek a opečeme jen mírně dozlatova, zalijeme jí horkou vodou. Když chytne var, přidáme mouku rozmíchanou ve vodě, worcester, masox, tymián a povaříme.

  3. Šťávu přecedíme na maso, necháme prohřát. Podle chuti osolíme a opeříme. Podáváme s hranolky, nebo brambory, já jsem opekla tymiánové brambory v troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!