Vepřová kapsa s nivovým přelivem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřová kotleta
šunka
sýr gouda
niva
červená paprika
koření
olivový olej
sůl
pepř
na přeliv:
niva
smetana 12%
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si na širší plátky nakrájéme kotletu, každý plátek pak prokrojíme na kapsu, naklepeme.

  2. Z trošky oleje, koření si uděláme směs, kterou pak potřeme vnitřek kapsy, z plátkového sýru, šunky, nivy a červené papriky, kterou si nakrájíme na pásky, uděláme balíček a ten vložíme do kapsy, spojíme párátky a celou kapsu osolíme, opepříme.

  3. Rozpálíme olivový olej a kapsy opékáme. Po opečení je vložíme do trouby, aby se dopekly.

  4. Do výpeku, který nám zbyl na pánvi přidáme nastrouhanou nivu, poté ředíme smetanou, opepříme. Jako přílohu doporučuji rýži nebo jakkoli upravané brambory, pro recept jsem zvolila domácí americké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!