Vepřová játra ve smetanové omáčce s lesními houbami

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

300 g vepřových jater
hrst pokrájených lesních hub
150 ml smetany ke šlehání
2 lžičky mleté sladké papriky
1 lžíce mouky
300 ml drůbežího vývaru
1 lžíce másla
1 cibule
olej
sůl
čerstvě mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. V hluboké pánvi rozehřejeme trochu oleje, vložíme nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Přidáme kousky jater, zprudka je opečeme, posypeme paprikou a zalijeme vývarem. Přiklopíme poklicí a necháme dusit.

  2. Pokrájené houby dáme do pánvičky s rozehřátým máslem, osolíme, opepříme a podusíme doměkka. Když jsou játra téměř měkká, přilijeme k nim mouku rozmíchanou v trošce vody. Zároveň vložíme připravené houby a společně necháme provařit cca 20 minut. Na závěr zjemníme smetanou a dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!