Kuřecí játra s houbami podle babičky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 hrsti čerstvých lesních hub
1 střední cibule
1 lžíce oleje
drcený kmín
1-2 stroužky česneku
sůl a pepř
250 g kuřecích jater
lžíce oleje nebo kousek másla
50 g anglické slaniny nebo šunky nakrájené na kostičky či nudličky (lze vynechat)

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné houby nakrájíme, podusíme doměkka na cibulce, okořeníme pepřem, drceným kmínem, stroužky česneku a osolíme. (Pokud někdo chce použít mražené houby, dala bych je na orestovanou cibulku polozmrzlé, aby z nich neodteklo pryč ani trochu šťávy, ale nemám s nimi vyzkoušeno.)

  2. Jatýrka opereme, necháme okapat a podusíme spolu s anglickou slaninou (nebo šunkou) na oleji nebo másle, opepříme, ale nesolíme. Měkká játra přidáme k houbám, promícháme a podle potřeby dochutíme.

  3. Vhodné jako rychlá večeře. Na talíři sypeme zelenou petrželkou, nebo jemně krájenou jarní cibulkou a zdobíme i dílkem rajčete či proužky papriky (já mám ráda i proužky nakládané papriky). Podáváme s chlebem, těstovinami nebo rýží, či s čerstvě vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!