Vepřová játra na anglické

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

700 g vepřových jater
400 ml vývaru
200 g anglické slaniny (nebo špeku)
50 g hladké mouky
1 ks menší cibule
0,5 lžíce sádla
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistit a zbavit všeho, co tam nechceme (blány, žilky). Nakrájet na plátky, osušit v papírovém ubrousku, lehce po jedné straně osolit, po druhé opepřit. Slaninu nakrájet na nudličky. Cibuli nakrájet na drobno.

  2. V pánvi či v kastrůlku rozpustit sádlo, přidat slaninu a péct/vypéct do zlata. Samotnou slaninu vyndat z pánve vedle. Játra obalit lehce v mouce a hned dát smažit, po chvilce otočit (asi 3 minuty z každé strany). Přidat cibuli a trochu smažit/restovat společně s játry. Zalít vývarem, vrátit slaninu. Dusit, dokud játra pořádně nezměknou a hlavně do té doby, dokud se vývar neodpaří a nevznikne omáčka.

  3. Podávat s rýží nebo s černým pečivem (preferuji).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!