Asopao Dominika

Recepty, Mořské plody

Suroviny

200 g krevet
200 g krabích tyčinek
1 citrón (lze vynechat)
250 g rýže
2 cibule
5 lžic olivového či kukuřičného oleje
4 lžíce rajčatového protlaku
1 nasekaná zelená paprika
1 špetka oregana
3 stroužky česneku
1 špetka černého pepře
1/8 šálku nasekaných oliv bez pecek
1/4 šálku nasekaného řapíkatého celeru
1 lžíce jemně nasekané petrželky
1 lžíce jemně nasekaného koriandru
1/2 lžičky tymiánu
1 l kuřecího vývaru nebo rybího vývaru
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Ve středně velkém kastrolu, zpěňte nakrájenou cibuli a papriku dokud nezesklovatí.

  2. Přidejte prolisovaný česnek, rýži, olivy, řapíkatý celer, oregano a tymián, černý pepř a sůl. Pokračujte rajským protlakem. Krátce na to podlijte vývarem a duste, dokud není rýže měkká, přibližně 20 minut.

  3. Krátce před dokončením přidejte krevety, nakrájené krabí tyčinky, petržel. Dochuťte citronem.

  4. Podáváme s několika plátky avokáda nebo plátky uzeného lososa a nasekanými lístky koriandru. Já zvolil druhou variantu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!