Vepřová bratislavská plec
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřové plece
- sůl
- olej
- 1 větší cibule
- 1 lžíce rajčatového protlaku - 30 g
- 40 g hladké mouky
- zhruba 2 dl mléka
- trochu sladké smetany
- citrónová šťáva
- 1 vařená malá mrkev
- kousek celeru
- 1 sterilovaná okurka
- 1 lžíce hrášku
Postup Vepřová bratislavská plec
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmahneme do světle růžova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme osolené maso, to taky ze všech stran opečeme, pozor, nespálíme cibuli, přidáme rajčatový protlak, promícháme a mírně podlijeme vývarem nebo vodou.
Dusíme maso do měkka, podle potřeby přidáváme vodu, vyjmeme a později nakrájíme na porce. Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, přidáme trochu citrónové šťávy a zvolna necháme dobře provařit. Během varu přidáme mléko a nakonec zjemníme smetanou.
Dobře provařenou omáčku procedíme a přidáme do ní drobně nakrájenou zeleninu a hrášek a ještě jednou chvilku provaříme a dochutíme. Podáváme s houskovým knedlíkem.