Vepřová bratislavská plec

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové plece
sůl
olej
1 větší cibule
1 lžíce rajčatového protlaku - 30 g
40 g hladké mouky
zhruba 2 dl mléka
trochu sladké smetany
citrónová šťáva
1 vařená malá mrkev
kousek celeru
1 sterilovaná okurka
1 lžíce hrášku

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme do světle růžova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme osolené maso, to taky ze všech stran opečeme, pozor, nespálíme cibuli, přidáme rajčatový protlak, promícháme a mírně podlijeme vývarem nebo vodou.

  2. Dusíme maso do měkka, podle potřeby přidáváme vodu, vyjmeme a později nakrájíme na porce. Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, přidáme trochu citrónové šťávy a zvolna necháme dobře provařit. Během varu přidáme mléko a nakonec zjemníme smetanou.

  3. Dobře provařenou omáčku procedíme a přidáme do ní drobně nakrájenou zeleninu a hrášek a ještě jednou chvilku provaříme a dochutíme. Podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!