Zeleninová polévka se žampiony, zahuštěná hraškou

Recepty, Polévky

Suroviny

2 mrkve
½ květáku
špetka kurkumy
¼ celeru
hrst zmraženého hrášku
1 malý pórek
3 - 4 hnědé žampiony
Hraška na zahuštění (podle návodu)
sůl, pepř
petrželka
voda
plátek másla na zjemnění

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev a celer pokrájíme na kostičky, pórek na kolečka. Omytý květák rozebereme na růžičky. Zeleninu orestujeme na másle a zalijeme vodou. Přidáme sůl, kurkumu a pepř a vaříme doměkka.

  2. Nakonec přidáme povařit plátky hnědých žampionů a hrášek. Zahustíme Hraškou, rozmíchanou ve vodě a dál vaříme podle návodu. Přidáme petrželku a zjemníme máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!