Velikonoční piškotová vajíčka

Recepty, Moučníky

Suroviny

Piškotové těsto:
3 vejce
80 g cukru
80 g polohrubé mouky
Krém:
máslo
Nutela nebo čokoláda (např. tyčinka Kaštany)
Strouhané ořechy nebo kokos na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Našleháme žloutky s cukrem doběla, pak zlehka zamícháme mouku a sníh z bílků. Těsto rozetřeme na pečicím papírem vyložený plech a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 10 minut až zrůžoví.

  2. Na krém si utřeme máslo pokojové teploty do pěny, přidáme Nutelu nebo mírně nahřátou čokoládu a vyšleháme do lehkého krému.

  3. Z těsta stáhneme papír a vykrajovačkou vykrájíme sudý počet vajíček. Slepíme je krémem.

  4. Potom povrch i boky pomažeme krémem, boky obalíme kokosem nebo ořechy a povrch ozdobíme velikonočními motivy.

  5. Toto množství těsta je určeno na jeden velký plech 30x40 cm a těsto je po pečení tenké asi 1/2 cm. Ale můžete použít jakýkoliv oblíbený piškot.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!