Velikonoční beránek se zapečeným sněhem

Recepty, Zdobení

Suroviny

1 středně velký beránek z oblíbeného těsta
3 bílky
1 lžička octa
80-100 g cukru písek
zdobicí barevné polevy
2 stejně velké a barevné rozinky

Postup přípravy receptu

  1. Bílky vyšleháme s octem, všleháme cukr a vyšleháme do pevného sněhu.

  2. Sněhem naplníme zdobicí sáček a naneseme v kudrlinách na tělo beránka, uši a hlavu necháme hladkou (uhladila jsem prstem), jen čupřinu nad čelem opět zkudrnatíme, vložíme do trouby na předehřáté 200°C a krátce zapečeme, dokud nezačne sníh hnědnout.

  3. Rozinky zplacatíme a nalepíme místo očí. Po vychladnutí domalujeme barevnými tubami trávu, květy, čumák, oči a čtyřlístek v puse:).

  4. Se sněhem je třeba pracovat poměrně rychle, není to sníh šlehaný v horké vodní lázni, takže po chvíli trochu povolí...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!