Vánoční oříškové koláčky, nejen pro Maju V

Recepty, Cukroví

Suroviny

18 dkg polohrubé mouky
14 dkg másla
7 dkg moučkového cukru
7 dkg jemně umletých lískových oříšků (já je ještě prosívám)
2 ks žloutků
Náplň:
dobrá marmeláda (já měl jahodovou)
Na ozdobu:
kousky vlašských ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na těsto důkladně zpracujeme. Pokud by se těsto špatně spojovalo, kápněte trošku rumu. Necháme asi hodinu odpočinout.

  2. Potom tvoříme kuličky, aby výsledný koláček měl velikost cca 3 cm. Maličko rozplácneme a uděláme uprostřed důlek. Do důlku dáme trošku marmelády (při pečení bublá a trochu nabude), navrch na ozdobu kousek vlašského ořechu.

  3. Pečeme na pečícím papíru při teplotě 165-170°C. Jakmile začne marmeláda bublat, tak bude upečeno.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!