Vánoční kapr na černo Retro

Recepty, Ryby

Suroviny

kapr (a krev z něj)
ocet
mrkev
celer
petržel
pepř
nové koření
bobkový list
pivo
perník
karamel
citrónová kůra
pikantní marmeláda
švestková povidla
ořechy (jádra)

Postup přípravy receptu

  1. K této úpravě kapra zachytíme při zabíjení krev a kapra vypláchneme octem. Potom na kastrole udusíme kořenovou zeleninu, všechno koření, cibuli a přidáme krev z kapra, několik lžic piva a vaříme tak asi hodinu. Do odvaru pak vložíme na díly rozkrájeného kapra a vaříme asi 20-25 minut. Když je maso měkké, pozorně je vyjmeme, aby se nerozpadlo. Omáčku procedíme a zahustíme strouhaným perníkem, přidáme karamel upražený z několika kostek cukru, citrónovou kůru, trochu pikantní marmelády a švestkových povidel. Omáčku ještě povaříme a nakonec přidáme ořechová jádra. Připravíme ji den před podáváním. Podáváme s jemným knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!