Vanilkova PANNA COTTA

Recepty, Moučníky

Suroviny

185 ml Plnotučneho mléka
250 ml Smetany
100g Cukru
2 platky zelatiny
1 Vanilkovy lusk

Postup přípravy receptu

  1. Mlieko, smotanu, cukor a otvoreny vanilkovy lusk privedieme do varu.

  2. Zelatinu nechame nabobtnat vo vode.

  3. Mliecnu zmes odstavime, vyskrabeme vanilkove semiacka do mlieka a lusky odstranime, zelatinu vyzmykame a rozpustime v mlieku.

  4. Vlejeme do pripravenych formiciek, preferovanej velkosti a nechame v chladnicke, kym nestuhne.

  5. Vyjmeme z formicky za pomoci noza, pripadne spodnu cast formicky namocime do vriacej vody na par sekund.

  6. Servirujeme s bobulovym ovocim, pripadne ovocnym coulis.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!