Vanilková jablka s česnekovou ricottou

Recepty, Moučníky

Suroviny

kelímek ricotty (200 g)
5 lžiček medu
2 malé stroužky česneku
1 větší jablko
2 lžičky másla
vanilkový extrakt
dortová oplatka
ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Ricottu smícháme s třemi lžičkami medu a prolisovaným česnekem. Jablko rozkrojíme, zbavíme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Ty na pánvi s rozpuštěným máslem pomalu opečeme - tak dvě minuty. Přidáme vanilkový extrakt, jablka opatrně otočíme a ještě chvíli opékáme.

  2. Mezitím přelámeme oplatku na menší kousky. Na talíř položíme kus oplatky, potřeme ochucenou ricottou, dáme pár jablek, přikryjeme dalším kouskem oplatky, opět ricottu, jablka.... Na horní oplatce by měla být ricotta se zbytkem jablíček.

  3. Posypeme ořechy (nebo jinými semínky), pokapeme medem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!