Popletená vanilková kynutá buchta

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
400 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
100 g másla
2 žloutky
90 g cukru moučka
230 ml vlažné vody
42 g čerstvé droždí
Krém:
1 sáček vanilkový pudinkový prášek
100 ml zakysaná smetana
100 g vanilkové pomazánkové máslo
rozinky dle chuti
kakao

Postup přípravy receptu

  1. Náplň: Smíchám prášek se zakysanou smetanou (nevařím jej) a s vanilkovým pomazánkovým máslem, krém jsem nechala v lednici.

  2. Těsto: Ze lžičky vlažné vody, lžičky cukru, špetky soli a lžičky mouky a celého rozdrobeného droždí nechám vzejít kvásek.

  3. Cukr moučku a 2 žloutky utřu do pěny.

  4. Smíchám prosáté mouky, rozinky a kakao.

  5. Do moučné směsi přidám utřený cukr s vejci, rozpuštěné máslo, vzešlý kvásek a postupně přilévám vlažnou vodu a zpracovávám těsto.

  6. Nechala jsem jej kynout na teplém místě 1 hodinu, poté jsem jej ještě jednou zpracovala a opět nechala kynout další 3 hodiny.

  7. Těsto jsem si rozdělila na válečky, které jsem si rozprostřela a potřela vanilkovým krémem a smotala do rolád.

  8. Takto naplněné rolády jsem naskládala na sebe na plech a zafixovala špejlemi.

  9. Peču v horkovzdušné troubě na 180 °C zhruba 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!