Popletená vanilková kynutá buchta
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 400 g hladké mouky
- 250 g polohrubé mouky
- 100 g másla
- 2 žloutky
- 90 g cukru moučka
- 230 ml vlažné vody
- 42 g čerstvé droždí
- Krém:
- 1 sáček vanilkový pudinkový prášek
- 100 ml zakysaná smetana
- 100 g vanilkové pomazánkové máslo
- rozinky dle chuti
- kakao
Postup Popletená vanilková kynutá buchta
Postup přípravy receptu
-
Náplň: Smíchám prášek se zakysanou smetanou (nevařím jej) a s vanilkovým pomazánkovým máslem, krém jsem nechala v lednici.
Těsto: Ze lžičky vlažné vody, lžičky cukru, špetky soli a lžičky mouky a celého rozdrobeného droždí nechám vzejít kvásek.
Cukr moučku a 2 žloutky utřu do pěny.
Smíchám prosáté mouky, rozinky a kakao.
Do moučné směsi přidám utřený cukr s vejci, rozpuštěné máslo, vzešlý kvásek a postupně přilévám vlažnou vodu a zpracovávám těsto.
Nechala jsem jej kynout na teplém místě 1 hodinu, poté jsem jej ještě jednou zpracovala a opět nechala kynout další 3 hodiny.
Těsto jsem si rozdělila na válečky, které jsem si rozprostřela a potřela vanilkovým krémem a smotala do rolád.
Takto naplněné rolády jsem naskládala na sebe na plech a zafixovala špejlemi.
Peču v horkovzdušné troubě na 180 °C zhruba 30 minut.