Vajíčková pomazánka se sýrem a šunkou

Recepty, Pomazánky

Suroviny

4 vařená vejce
100 g (větší obdélníček) smetanového taveného sýru
100 g tvrdého sýru, např. horácký nebo Gouda...
100 g šunky od kosti nebo dušené (dle chuti)
100 g pomazánkového másla
100 g majolky
2-3 jarní cibulky
sůl
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oloupaná, na tvrdo vařená vejce nastrouháme společně se sýrem na struhadle (velikost slz dle naší představy) do misky, kam přidáme i drobně pokrájenou světlou část lahůdkových cibulek, pomazánkové máslo, jemně pokrájenou šunku, majolku dle požadované hustoty pomazánky, osolíme a opepříme dle chuti, promícháme a necháme v chladnu krátce proležet.

  2. Podáváme s čerstvým pečivem či chlebem, mažeme na plátky veky nebo rohlíků, dozdobit stačí jen čerstvou sezónní zeleninou nebo nasekanou zelenou natí z cibulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!