Václavkový guláš (bez mouky)

Recepty, Houby

Suroviny

600-700 g václavek
2 velké cibule
2-3 stroužky česneku
1 větší brambora
1 vrchovatá lžíce sádla
1 červená paprika (kapie menší)
2 lžíce mleté papriky
vývar masový nebo zeleninový
kmín
sůl
pepř
chilli
špetka majoránky

Postup přípravy receptu

  1. Václavky propláchne, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli a papriku nakrájíme na drobné kostky. Rozpustíme sádlo a cibuli orestujeme dozlatova. Přidáme kmín, václavky a krátce orestujeme. Zasypeme paprikou a po krátkém zamíchání zalijeme vývarem tak, aby byl trochu nad nad houby.

  2. Bramboru nastrouháme najemno a přidáme s nasekaným česnekem a solí k houbám. Vaříme asi deset minut a přisypeme nakrájenou papriku. Vaříme dalších 10-15 minut. Guláš by měl mít hustotu tak akorát. Brambory a cibule se rozvaří a guláš zahustí. Nakonec dochutíme pepřem, chilli a majoránkou. Podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!