Zapečené rizoto s lososem a špenátem

Recepty, Ryby

Suroviny

uvařená rýže
upečený losos (vařený)
špenát (protlak nebo listový, je to jedno, já měla půl napůl ze zbytků z mrazáku:D)
6 stroužků česneku
citronová šťáva
provensálské koření
cibule
sůl
pepř
smetana na vaření
1 vejce
plátkový sýr (strouhaný)
olej na vymazání formy

Postup přípravy receptu

  1. Vezmeme větší mísu, do které dáme rýži a obrané maso z lososa, které zakápneme citronovou šťávou.

  2. Mezitím připravíme špenát, klasicky, jako když se připravuje třeba k uzenému, na cibulku a přidáme k němu 2 prolisované stroužky česneku.

  3. Když je špenát hotov, přidáme ho k rýži s lososem.

  4. Vše osolíme a opepříme podle chuti, okořeníme provensálskými bylinkami a přidáme další 4 prolisované stroužky česneku.

  5. Zalijeme smetanou, přidáme jedno vejce a důkladně promícháme.

  6. Zapékací formu vymažeme olejem, vložíme do ní rizoto, to pak posypeme sýrem a zapékáme asi 40 minut v troubě, vyhřáté na 200 °C


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!