Uzené koleno s křenovým přelivem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 uzené koleno
6 kuliček nového koření
6 kuliček pepře
2 bobkové listy
Přeliv:
1 litr mléka
3 PL hladké mouky
špetka muškátového oříšku
sůl
sklenička sterilovaného křenu nebo čerstvého strouhaného

Postup přípravy receptu

  1. Koleno s kořením uvaříme ve vodě v tlakovém hrnci.

  2. Odkostíme, nakrájíme na kousky.

  3. Přeliv - mléko přelijeme do hrnce, trochu si necháme na zahuštění s moukou.

  4. Osolíme, přidáme muškátový oříšek a přilijeme rozmíchanou mouku, mícháme do zhoustnutí, provaříme ještě asi deset minut na mírném ohni.

  5. Odstavíme z plotny, přimícháme křen a necháme vychladit, sem tam promícháme.

  6. Maso přelijeme přelivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!