Uzené koleno pečené na leču v římském hrnci

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 uzené koleno zadní
sklenice leča (já mám 0,7 l, máme rádi dost zeleniny, ale klidně dejte menší sklenici)
případně 1 pálivá paprička
1 cibule
2-3 stroužky česneku (co kdo snese a jak jsou stroužky veliké).

Postup přípravy receptu

  1. Římský hrnec i s víkem namočíme do vody, aby nasákl.

  2. Na dno dáme lečo ze sklenice (mám domácí, takže není ostré, proto k němu přidávám 1 pálivou papričku, které mám celoročně v zásobě v mrazáku) a nahrubo krájenou oloupanou cibuli. Koleno omyjeme a potřeme rozmačkaným česnekem.

  3. Nesolím, koleno i lečo jsou slané dost.

  4. Vložíme ho do hrnce na lečo, zakryjeme namočeným víkem, dáme do studené trouby.

  5. Peču 1/2 hodiny na 150°C, pak 1,5-2 hodiny na 200°C. Koleno se víc dusí než peče.

  6. V průběhu podle potřeby podléváme horkou! vodou. Příloha: chléb, brambory, bramborové knedlíky,...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!