Chapadla z kalamára

Recepty, Mořské plody

Suroviny

3 velká chapadla kalamára
sůl
olivový olej
brambory.

Postup přípravy receptu

  1. Chapadla důkladně omyjeme pod tekoucí vodou a vložíme do vroucí vody. Můžete přidat trošku soli, ale můžete vařit i v nesolené vodě, ničemu to nevadí. Vaříme, dokud chapadla nejsou měkká, to poznáte tak, že do nejsilnější části chapadla píchnete nožem. Když jde lehce překrojit, chapadla jsou uvařená. Já obvykle vařím zhruba hodinu.

  2. Mezitím, co se vaří chapadla, dáme vařit brambory.

  3. Uvařená chapadla vyndáme z vody a necháme okapat. Stáhneme kůžičku, jde to velmi snadno, nebo můžete nechat. Na rozpálenou pánev přidáme trošku olivového oleje. Zprudka chapadla opečeme, aby chytla zlatavou barvu. Jelikož máme chapadla uvařená, trvá to pár sekund.

  4. Podáváme se šťouchanými brambory. Já do šťouchaných brambor přidávám osmaženou cibulku s hlívou na másle. Jako závěrečnou tečku posypu troškou natě z petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!