Moravský vrabec se smetanovým listovým špenátem a knedlíkem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1000 g vepřové plece
sůl
celý kmín
6 stroužků česneku
sádlo
2 větší cibule
1, 5 PL ostrého kečupu
voda na podlití (vývar z kostí)

Postup přípravy receptu

  1. Maso pokrájíme na větší kousky, v pečící nádobě zpěníme na sádle obě pokrájené cibule, přidáme pokrájené maso, rozdrcený česnek, kmín a sůl. Krátce osmahneme po všech stranách, podlijeme vodou a vložíme do rozehřáté trouby.

  2. Pečeme při 200°C doměkka, podléváme vodou nebo vývarem z kostí. Ke konci pečení přidáme k masu lžíci ostrého kečupu a dobře promícháme. Maso je pikantní.

  3. Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, s listovým smetanovým špenátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!