Uzená polévka s krupicí a vejcem

Recepty, Polévky

Suroviny

uzené maso
asi 1,5 l vody
1 neoloupaná cibule
4 neoloupané stroužky česneku
drcený kmín
1 bujónová kostka (nemusí být)
pepř
4 lžíce krupice
1 stonek naťové cibulky
2 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso uvaříme ve vodě s přídavkem neoloupané cibule, nakrájené na čtvrtiny, neoloupaného hrubě pokrájeného česneku, drceného kmínu, pepře a bujónové kostky.

  2. Uvařené maso vyndáme a odkrojíme z něj dva plátky, které nakrájíme na kostičky (větší část použijeme jinak).

  3. Vývar přecedíme, uvedeme do varu, přidáme kostičky uzeného a kolečka zelené cibulky a do vroucího vsypeme krupici.

  4. Uvaříme ji doměkka, polévku odstavíme z plotýnky a pomocí vidličky v ní rozkvedláme předem rozšlehaná vejce. Dochutíme solí a pepřem, případně tekutým polévkovým kořením.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!