Uzená krkovice pečená na hořčici a česneku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

700 g uzené krkovice vcelku
2 cibule
4-5 stroužků utřeného česneku
2 lžíce steakové hořčice
2 lžíce oleje
1 lžička medu
250 ml světlého piva
čerstvě mletý pepř
špetka kajenského pepře

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme olej, česnek, hořčici a med. Cibuli nakrájíme na klínky. Maso potřeme ochucenou hořčicí a položíme do pekáčku na cibuli.

  2. Podlijeme pivem, přikryjeme a pečeme pozvolna na 180°C. Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je li třeba, přidáme trochu piva.

  3. Pečeme asi 60-70 minut. Upečené maso necháme ještě asi 10 minut odpočívat.

  4. Podáváme s chlebem, nebo se zelím a knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!