Úterní vepřové koleno

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1,2 kg vepřového kolena
chleba
sůl
5 stroužků česneku
pivo světlé
chilli sušené
Whisky

Postup přípravy receptu

  1. U řezníka Krkovičky zakoupíme jedno velké vepřové koleno. Řádně ho nasolíme a vetřeme česnek. Posypeme sušeným čili a podlejeme trochó píva. Dáme na 48 hodin odležet do chladničky.

  2. Potom pečeme v uzavřeném pekáči nejdříve 1,5 h na 100°C. Potom další 1,5 h na 140°C. Dále 0,5 h na 200°C.

  3. Nakonec odkryjeme horní víko pekáče,přepneme tróbu na horní ohřev (či gril) a uděláme křupavó kůžičku. Tuto mňamku zaléváme pívem a zazdíváme whiskó !:-) PS: jo a hlavně nesmí být doma vaše stará !:-) PS2: a ledničku tím rozhodně nemyslím...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!