Tvarůžkový koláč

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

250 g polohrubé mouky
125 g olomouckých syrečků
300 g bílého jogurtu
1 vejce
100 g anglické slaniny nebo oravské
1/2 prášku do pečiva
kmín
cibule
sůl
oregáno

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, kypřící prášek, jogurt a vajíčko dáme do mísy a vypracujeme těsto. Koláčovou formu (o průměru cca 26 cm) vymažeme olejem a vložíme do ní vypracované těsto. Navlhčenou rukou ho rovnoměrně rozprostřeme po celé ploše.

  2. Tvarůžky, cibuli a slaninu nakrájíme na drobné kostičky, promícháme a navrstvíme na těsto. Posypeme celým kmínem a oreganem. Solíme minimálně nebo vůbec (syrečky a slanina jsou slané dost).

  3. Pečeme (v předem vyhřáté troubě) dozlatova, při teplotě 180°C, cca 30 minut. Při pečení vzniká příjemná, kořeněná vůně. Nemusíte se vůbec obávat nějakého zápachu (vyzkoušeno). Je to rychlá, jednoduchá a vynikající slaná buchta.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!