Tvarohový dort s jahůdkami

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
4 vejce
120 g cukru krupice
150 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
3 lžíce oleje
Náplň:
500 g tvarohu
150 g másla
200 g cukru moučka
1 citron
2 vanilkové cukry
250 g čerstvých jahod
1 balíček čirého želé na dorty
100 g mandlových lupínků

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Pak lehce vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a nakonec přimícháme olej. Těsto nalijeme do vymazané dortové formy o průměru 28 cm a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 stupňů asi 40 minut.

  2. Po vychladnutí vyndáme z formy, tu omyjeme a stranu namažeme olejem a vysypeme moučkovým cukrem. Na dno formy položíme korpus a na něj rozetřeme po jeho celé ploše tvarohovou náplň. Náplň připravíme tak, že smícháme tvaroh s polovinou moučkového cukru, vanilkovými cukry, šťávou a nastrouhanou kůrou z citronu. Máslo vyšleháme se zbylým moučkovým cukrem a část si odložíme na potření stran dortu. Zbytek promícháme s tvarohovou hmotou.

  3. Potřený korpus necháme v lednici ztuhnout asi 2 hodiny. Poté narovnáme jahody a přelijeme je uvařeným želé, které připravíme dle návodu na obalu. Dáme znovu do lednice ztuhnout, pak sundáme dortovou formu a okraje potřeme zbylým máslovým krémem a obalíme mandlovými lupínky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!