Pikantní vepřová žebírka

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

6 ks vepřových žeber
3 střední cibule
kmín
chilli
sůl
2 česneky
česneková pasta
voda na podlévání (dle potřeby)

Postup přípravy receptu

  1. Žebra lehce pomažeme česnekovou pastou, dosolíme, okmínujeme. Vložíme do pekáčku. Zasypeme cibulí a česnekem, podlijeme vodou a přikryjeme druhým pekáčkem.

  2. V horkovzdušné troubě při 200°C děláme 60 min. V normální troubě při teplotě 200°C děláme 90 min.

  3. Ke konci pečení odendáme druhý pekáček, aby se udělala krásná kůrka. Samozřejmě, že žebra v celém procesu otáčíme a podléváme dle potřeby. Výpeček můžete rozmixovat, kdy se vytvoří kašička a tou si ochutíte brambory. Omlouvám se, ale finální fotku nemám, protože byla konzumace strávníků rychlejší:-D Dobrou chuť:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!