Tvarohovo-pudinkový závin s hruškami

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 balení listového těsta(měl jsem Korrekt na pečicím papíru 300g)
hladká mouka
4-5 hrušek
1 vejce
měkký tvaroh
1 vanilkový pudink
250 ml mléka
1 vanilkový cukr
cukr krupice
žloutek na potření

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uvaříme pudink a necháme vychladit.

  2. Kostku tvarohu dáme do mísy, rozklepneme do něj vejce, přidáme dle chuti cca 2PL cukru krupice a van. cukr. Vmícháme do pudinku a vyšleháme.

  3. Těsto si vyválíme a rozdělíme na části, podle toho, kolik nohavic budeme chtít. Já rozdělil na čtyři menší. Každý plát potřeme tvarohovo-pudinkovou náplní a poklademe hruškami, které jsme si nakrájeli na malé kostičky.

  4. Okraje těsta přeložíme a opatrně zamotáme. Dáme na plech s pečícím papírem, potřeme žloutkem a na povrchu propícháme.

  5. Pečeme na 180°C do zlatova přibližně 25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!