Salát z grilované cukety

Recepty, Saláty

Suroviny

2 velké cukety
hrst černých oliv ideálně řeckých Kalamata
200 g cherry rajčátek
150 g sýru Feta
200 g rukoly
Marináda:
1 dcl olivového oleje
šťáva z 1 citronu
5 cl červeného vinného octa
2 PL sirupu z agáve nebo med
1 lžíce Dijonské hořčice
2 ančovičky
1 stroužek česneku
hrst petrželky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Marinádu nejlépe připravíte pokud všechny ingredience rozmixujete do hladké směsi.

  2. Cuketu neloupejte, pouze omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Já používám plátkové struhadlo na sýr. Pokud použijete mladé cukety, tak je nakrájejte celé. Pokud budete mít cukety starší, použijte jenom části bez jadřinců.

  3. Plátky cuket ogrilujte na sucho na grilovací pánvi nebo grilu.

  4. Grilovanou cuketu nechte marinovat v připravené marinádě ideálně hodinu, ale můžete i přes noc.

  5. V míse smíchejte rukolu, přepůlená cherry rajčata a olivy. Přidejte okapanou cuketu a lehce promíchejte.

  6. Salát podávejte posypaný sýrem Feta.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!