Tvarohové řezy velmi šťavnaté

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
400 g hladké mouky
30 g čerstvého droždí
1 lžíce krystalového cukru
200 ml mléka
0,25 lžičky soli
4 žloutky
150 g másla nebo Hery
2 lžíce zakysané smetany
Náplň:
1 kg měkkého tvarohu
4 bílky
2 lžíce krupice nebo dětské krupičky
2 vanilkové cukry
100 g rozinek
200 g krupicového cukru
strouhaná citronová kůra z 1 menšího bio citronu

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve uděláme náplň: utřeme tvaroh s vanilkovým cukrem, přidáme krupici a citronovou kůru i rozinky.

  2. Bílky vyšleháme do hustého sněhu, zašleháme do něj krupicový cukr a opatrně vmícháme do tvarohu.

  3. Pak zaděláme kynuté těsto.

  4. Do mísy prosejeme mouku, osolíme, uděláme do mouky důlek, rozdrobíme do něj kvasnice, zalijeme vlahým mlékem a zasypeme lžící cukru.

  5. Když kvásek vzejde, přidáme žloutky, nastrouhané tuhé máslo, zakysanku a vpracujeme tužší těsto. Nenecháme kynout.

  6. Těsto rozdělíme na 2 stejné díly a jeden rozválíme na pečící papír podle velikosti plechu (40x33cm).

  7. Přeneseme i s papírem na plech a rozetřeme tvarohovou náplň po celé ploše.

  8. Na vrstvu náplně položíme druhý plát těsta a dotáhneme ho až do okrajů. Pak plech s těstem uložíme na 2 hodiny do lednice.

  9. Odleželý propícháme vidličkou aby mohla unikat pára a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C.

  10. Teplotu ihned snížíme na 175 °C pečeme 25 minut, až povrch zrůžoví. Zchladlý moučník pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!