Ořechovo-medový řez

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na korpus:
4 vejce
150 g cukru
100 g medu
3 lžíce oleje
100 g polohrubé mouky
100 g mletých ořechů
1/2 prášku do pečiva
Na krém:
400 ml šlehačky
1 zakysaná smetana
100 ml vody
1 želatinový ztužovač
50-100 g medu
100 g mletých ořechů
2 lžíce medu
sádlo (na plech)
hrubá mouka (na plech)

Postup přípravy receptu

  1. Na korpus si vyšleháme vejce, cukr a med, ručně vmícháme olej, mouku s práškem do pečiva a ořechy. Hladký krém nalijeme na plech s vyšším okrajem, vymazaného sádlem a vysypaného hrubou moukou.

  2. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175°C cca 25-30 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.

  3. Šlehačku společně s medem vyšleháme, přidáme zakysanku a vmícháme. Ve 100 ml vody ručně vymícháme ztužovač a přimícháme do šlehačky, na konec vmícháme ořechy, stranou si necháme 2 polévkové lžíce ořechů.

  4. Krám rozetřeme na studený korpus, posypeme ořechy a pocákáme medem. Dáme do druhého dne do lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!