Tvaroh s čokoládou (VESNA)

Recepty, Pro děti

Suroviny

1 30% smetana ke šlehání
1 tvaroh (v alobalu)
mléko dle potřeby
moučkový cukr (asi 2-3 lžíce na toto množství)
vanilkový cukr
100 g (i více) čokolády (na vaření, mléčná, penízky, prostě jakákoliv)

Postup přípravy receptu

  1. Šlehačku, cukry a tvaroh ušleháme šlehačem. Až začne houstnout, přidáme tolik mléka, aby krém nebyl ani řídký, ani moc hustý (čokoláda by pak protekla). Nalijeme do 6 skleniček, (může být i více nebo méně, jak kdo chce velké porce).

  2. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a metličkou přimícháme vařící (z konvice) udělanou vodu, ne moc aby nebyla moc řídká, neztuhla by. Mícháme, aby v ní nebyly hrudky a opatrně vléváme do skleniček na tvaroh.

  3. Dáme do lednice ztuhnout


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!