Třešňovo - tvarohová zmrzlina s čokoládou a kokosem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300 g vypeckovaných třešní
- 100 ml vody
- 50 g krupicového cukru - dle potřeby
- 1 vanilkový cukr
- 20 g jemně strouhaného kokosu
- 40 g hořké čokolády
- necelá lžíce tuzemáku
- 125 g tvarohu z vaničky
- 100 g smetany na šlehání
Postup Třešňovo - tvarohová zmrzlina s čokoládou a kokosem
Postup přípravy receptu
-
Třešně rozmačkáme, přidáme vodu, cukr, vanilkový cukr, kokos a povaříme. Ke konci přidáme na kousky nalámanou čokoládu, necháme ji rozpustit a odstavíme. Pak přidáme necelou lžíci tuzemáku, ale můžeme ho vynechat. Hmotu necháme důkladně vychladit.
Vychlazenou ovocnou směs smícháme s tvarohem a následně s ušlehanou smetanou. Zmrzlinu vyrobíme ve strojku dle návodu daného přístroje.