Třešňovo - tvarohová zmrzlina s čokoládou a kokosem

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g vypeckovaných třešní
100 ml vody
50 g krupicového cukru - dle potřeby
1 vanilkový cukr
20 g jemně strouhaného kokosu
40 g hořké čokolády
necelá lžíce tuzemáku
125 g tvarohu z vaničky
100 g smetany na šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Třešně rozmačkáme, přidáme vodu, cukr, vanilkový cukr, kokos a povaříme. Ke konci přidáme na kousky nalámanou čokoládu, necháme ji rozpustit a odstavíme. Pak přidáme necelou lžíci tuzemáku, ale můžeme ho vynechat. Hmotu necháme důkladně vychladit.

  2. Vychlazenou ovocnou směs smícháme s tvarohem a následně s ušlehanou smetanou. Zmrzlinu vyrobíme ve strojku dle návodu daného přístroje.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!