Treska na rajčatech a smetaně s bramboráčky

Recepty, Ryby

Suroviny

200-300 g filetů z tresky
několik rajčat
1 dcl smetany na vaření
1 lžička hladké mouky
sůl
pepř
olivový olej
granulovaný česnek

Postup přípravy receptu

  1. Polozmrazené filety potřeme olejem, osolíme a dáme na nepřilnavou pánev. Rajčata pokrájíme na plátky a poklademe na filety. Přiklopíme a dusíme cca 10-12 minut, během dušení jednou obrátíme.

  2. Potom filety vyjmeme, přikryjeme talířem, aby udržely teplo. Do výpeku z ryb a rajčat přisypeme lžičku hladké mouky, malinko opražíme, zalijeme smetanou, posypeme česnekovým kořením, vložíme zpět filety a odstavíme. Podáváme s libovolnou přílohou, ale výborné jsou bramboráčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!