Toustový chléb s jogurtem

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

300 g hladké mouky
200 g polohrubé mouky
100 g krupice (nebo dětské krupičky)
2 KL sušeného droždí
2 KL soli
1 KL cukru
1 KL sušeného česnekového prášku
1 PL slunečnicových semínek
1 PL lněných semínek
2 PL sušené smažené cibule
-----------
200 ml vlažné vody
7 vrchovatých lžic bílého jogurtu
2 PL oleje

Postup přípravy receptu

  1. V jedné míse promícháme suché suroviny, v druhé vodu, jogurt a olej. Vše smícháme dohromady a vypracujeme pevné těsto, které dáme na několik hodin zakryté kynout.

  2. Vykynuté těsto rozdělíme na tři díly, trochu je propracujeme a vložíme vedle sebe do máslem vymazané teflonové formy na biskupský chlebíček. Necháme opět minimálně hodinu kynout tak, aby se zvedlo až nad formu.

  3. Pomašlujeme mlékem a pečeme asi 10 minut v troubě vyhřáté na 200 st.C, pak teplotu snížíme na 170 (horkovzduch na 160) st.C a dopečeme cca 20 minut (zkusíme špejlí). Upečený horký chléb ve formě ještě potřeme vodou (nebo rozehřátým máslem). Až trošku zchladne, vyklopíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!