Tortilly

Recepty, Ostatní

Suroviny

6 Tortill placek
1 hustou krémovou kysanou smetanu
1 plechovka kukuřice
1 balíček ledového salátu (je už nakrájený tak se nemusíme zdržovat krájením)
1 salátovou okurku
2 rajčata
slunečnicový olej
500 g vepřových kotlet (nebo jiného vepřového masa)
koření ohnivý Yucatán (od Kotanyi Secrets of Latin America Ohnivý Yucatán)
grilovací koření na kuře
(kdo má rád hodně pálivé může přidat Hot chilli sauce)

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme si maso na malé kousky a okořeníme si ho, dáme na něj podle chuti koření od Kotanyi a trochu grilovacího koření, které tomu dodá chuť grilovaného masa a nesmíme zapomenout na trošku oleje. Kdo má rád ostré tak jako já může přidat podle chuti Chilli omáčku. Maso necháme odpočívat alespoň půl hodiny v ledničce.

  2. Vezmeme si větší misku a do té dáme salát, kukuřici, nakrájené okurky a rajčata na malé kousky.

  3. Maso vyndáme z ledničky a mezitím si rozpálíme v pánvičce olej. Když je olej rozpálený vložíme do pánvičky maso a zprudka zatáhneme a trochu osmahneme. Potom přilijeme trochu teplé vody, kterou si ohřejeme třeba v rychlovarné konvici. Studená voda by mohla způsobit prskání oleje a maso by nám zchladlo a pomaleji by se podusilo. Dusíme ještě alespoň 20 minut než se voda odvaří.

  4. Když je voda z masa pomalu odvařená v mikrovlnné troubě si Tortilly ohřejeme. Propíchneme obal Tortill a dáme je ohřívat asi na 1 minutu.

  5. Potom Tortilly plníme jednu podruhé nejdříve masem a poté zeleninovou směsí a navrch kysanou smetanu. Teď už jen přeji dobrou chuť:) snad Tortilly rádi vyzkoušíte a bude Vám chutnat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!