Topinky tety Olinky

Recepty, Jiné maso

Suroviny

krajíce chleba
olej na smažení
6 vajec
50 g másla
1 lžička oleje
1 cibule
1 hrst petrželky
3 lžíce smetany
250 g uzené slaniny
sůl
pepř
1 stroužek česneku
listy salátu Little gem

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na drobno, slaninu na kostičky, petrželku posekáme, vejce si v hrníčku rozšleháme se smetanou, osolíme, opepříme a listy salátu dobře propereme a osušíme.

  2. Krajíce chleba si osmažíme, potřeme česnekem a dáme zatím stranou do tepla. Slaninu si také osmažíme a dáme bokem.

  3. Na pánvi s máslem a lžičkou oleje usmažíme cibuli do sklovita, vlijeme rozšlehaná vejce a za stálého míchání necháme srazit. Je potřeba hlídat teplotu, popřípadě pánev občas za stálého míchání oddělat z ohně, aby vajíčka byla sice spojená, ale ne příliš hustá a hrudkovitá. Přidáme slaninu, petrželku a ještě zamícháme. Ochutnáme a je-li potřeba dochutíme solí a pepřem.

  4. Na topinky položíme listy salátu a usmažená vajíčka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!