Francouzská bylinková polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

1 menší salátová okurka
1 střední brambor
2 šalotky nebo bílé části jarních cibulek
hrst mangoldu nebo špenátu
hrst šťovíku
svazek petrželky
3 malé celerové listy
2 zelené části jarních cibulek
1 stroužek česneku
máslo
1,5 l zeleninového vývaru
1 zakysaná smetana
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si na krájíme brambory na kostičky, okurku oloupeme a vydlabeme semínka. Dužinu také nakrájíme.

  2. Na másle si zesklovatíme šalotky (bílé části jarních cibulek), přidáme brambory, chvilku orestujeme a zalijeme, cca 200 ml vývaru. Osolíme, opepříme.

  3. Po pěti minutách vaření přidáme ksotičky okurky, zalijeme zbytkem vývaru a vaříme do změknutí.

  4. Ke konci vaření přidáme posekaný česnek.

  5. Do polévky v této fázi vložíme posekané bylinky, zelené části cibulek, cca dvě minuty vaříme a vše rozmixujeme.

  6. Vmícháme zakysanou smetanu, ve které jsme nejdříve rozmíchali pár lžic polévky, aby se nám smetana nesrazila.

  7. Dochutíme solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!