Tilapie na alsaský způsob
Recepty, RybySuroviny
- 4 filety tilapie
- 100 g libovějšího uzeného boku
- 4 lžíce másla
- 200 ml sladšího bílého vína (polosuché)
- sůl
- bílý pepř
- případně koření na ryby - vřele doporučuji novou směs Kotányi Ryby citrónově svěží, kterou jsem použila (obsahuje citrón, pepř a mátu)
Postup Tilapie na alsaský způsob
Postup přípravy receptu
-
Filety osušíme, osolíme a okořeníme. Poskládáme je do zapékací misky, vymazané máslem a poklademe silnějšími plátky uzeného boku. Na každý plátek ryby rozdělíme zbylé máslo a vložíme do maximálně rozpálené trouby.
Po deseti minutách, když se tuk začne škvířit, zalijeme malým množstvím bílého vína. Víno se začne prudce odpařovat, přelijeme jím i ryby a tento postup opakujeme po 3-5 minutách, dokud není ryba zlatavá a víno spotřebované. V misce by měla zůstat mírně zahuštěná šťávička, kterou při podávání přeléváme rybí filety.