Thajské fenyklové nudle s kuřecími kousky

Recepty, Těstoviny

Suroviny

2 kostky kudrnatých čínských instantních nudlí
2 kuřecí prsa
1/2 většího čerstvého fenyklu
sůl
175 ml kokosového mléka
1 lžička kari
špetka chilli
olej

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce s teplou vodou ponoříme instatní nudle a necháme cca 10min. změknout. Nevaříme.

  2. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, okořeníme chilli a necháme chvíli odležet.

  3. Mezitím odloupneme z fenyklu vrchní slupky, zbytek nakrájíme na tenké měsíčky (jako např.cibuli).

  4. Na troše oleje zprudka orestujeme maso, jakmile se zatáhne, přidáme fenykl a restujeme dozlatova.

  5. Poté přidám kari, podlijeme kokosovým mlékem a krátce provaříme (fenykl by měl zůstat křehký a lehce chroupat), podle chuti dosolíme.

  6. Zcezené nudle přidáme na pánev k masu, promícháme, prohřejeme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!