Grilované sekané řízky

Recepty, Mleté maso

Suroviny

60 dkg mletého vepřového plecka
1 vejce
trochu vody nebo mléka
sůl
trochu přesáté strouhanky nebo hrubé mouky (asi tři lžíce podle potřeby)
2 dkg rozpuštěného másla
2 lžičky čerstvě mletého pepře
2 lžičky bujónu v prášku

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience rozšleháme hnětačem asi 8 minut, až vznikne hladká hmota. Necháme chvilku odpočinout.

  2. Grilovací pánev nepatrně vymažeme olivovým olejem. Na rozehřátou pánev, kterou dáme na rozptylovač ohně, klademe stejně velké placičky, tvoříme je pomocí lehce ve vodě namočených rukou. Plamen stáhneme, aby se placičky opékaly pomalu a byly propečené.

  3. Jíme je s chlebem, zeleninovým salátem - vnoučata samozřejmě s kečupem a hořčicí (jak jinak). Nebo s bramborovou kaší omaštěnou máslem.

  4. Sekané řízky můžeme také opéci na normální nepřilnavé pánvi a z výpeku vytvořit šťávu. Přidáme kousek másla, trošku hořčice, nepatrně sojovky, pepř, je-li třeba přisolíme a přikápneme trochu vody. Do šťávy vrátíme sekané řízky a necháme asi dvě minuty probublat. Přílohou mohou být brambory, zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!