Tortilla s nivou a kuřecím masem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

pšeničné tortilly
černé fazole (mohou být nakládané)
nakládaná celá rajčata
chilli papričky
sůl
oregano
tymián
niva
chipotle
kuřecí maso

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uděláme pesto.

  2. Černé fazole, předem namočené, uvaříme nebo použijeme naložené scezené, krátce je restujeme na suché rozpálené pánvi.

  3. Do vyšší nádoby dáme fazole, nakládaná nescezená rajčata, chilli papričku (dle chuti a odolnosti), sůl, oregano, tymián. Vše rozmixujeme. Pokud je to řídké, přidáme fazole. Pokud je to husté, přidáme rajčatové pyré. Dáme vychladit.

  4. Kuřecí maso nakrájíme na delší, velmi tenké nudličky, které nasucho orestujeme na pánvi.

  5. Jakmile zrůžoví, lehce zakápneme chipotlem. Po chvilce přidáme rozdrobenou nivu a rozpustíme.

  6. Tortillu ohřejeme na pánvi, pomažeme pestem, lehce potřeme masovou směsí a zamotáme. Masové směsi opravdu málo, stačí jen poklást cca 1/4 v řádku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!