Nekynuté škvarkové tyčky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

300 g hladké mouky
150 g rozmixovaných škvarků
1 lžíce soli
1/2 sáčku prášku do pečiva
120 ml mléka

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypte mouku, přidejte škvarky, sůl, prášek do pečiva, mléko a všechny suroviny zamíchejte. Potom bude potřeba vše propracovat ručně. Pokud by se vám suroviny nechtěly spojit, přilijte ještě trochu mléka.

  2. Na pracovní ploše vypracujte těsto a to rozválejte na plát silný asi 3 mm. Rádýlkem nakrájejte 2 cm silné proužky. Proužky přeneste na plech vyložený pečícím papírem a a stočte je. Jako když ždímáte prádlo.

  3. Tyčky na plechu potřete vodou nebo pokropte rozprašovačem. Posypte kmínem a solí. Já jsem použila hrubozrnnou sůl.

  4. Tyčky pečte ve vyhřáté troubě na 200°C. Já jsem měla těsto trochu tlustší, takže jsem je pekla 30 minut. Doporučuji troubu po dvaceti minutách hlídat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!