Těstovinová frittata

Recepty, Těstoviny

Suroviny

200 g uvařených těstovin nebo špaget - třeba zbylých od oběda
50 g slaniny
1 lžíce oleje
4 - 5 plátků slaniny
1 zelená paprika (na kolečka)
100 g strouhané Goudy
5-6 vajec
petrželka
jiné bylinky
jarní cibulka
rajčata
červená mletá paprika
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky a společně s olejem orestujeme. Zvolíme vhodnou pánev, kterou můžeme dát do trouby. Přidáme těstoviny s paprikou a prohřejeme. Cibulku nakrájíme na kousky, rajčata na kolečka.

  2. V misce rozšleháme vejce s cibulkou, petrželkou, osolíme a opepříme. Dochutíme mletou paprikou, případně bylinkami. Přidáme polovinu sýru.

  3. Ochucená vejce nalijeme na těstoviny, promícháme a chvíli opékáme. Nahoru dáme rajčata, slaninu a vložíme do předem vyhřáté trouby. Necháme zapéct do křupava. Před koncem posypeme zbylým sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!