Dvoubarevná quinoa na šalotce, cuketě a žampionech

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 šálek quinoy (může být i půl červené, půl bílé)
2 šálky zeleninového vývaru
1 šalotka
1 malá cuketa
3 stonky řapíkatého celeru
5 žampionů
sůl
sušený česnek
pepř
2 lžíce olivového oleje
parmezán
hrst rukoly

Postup přípravy receptu

  1. Ve woku lehce osmažíte na olivovém oleji šalotku, přidáte nadrobno pokrájené stonky celeru. Pokud se vám zdají tuhé, přidáte lžíci vody a necháte vydusit.

  2. Potom přidáte pokrájenou cuketu, česnek, sůl, pepř.

  3. Nakonec přidáte na plátky pokrájené žampiony, vše prudce restujete, vypnete přívod tepla, přikryjete a necháte dojít pod poklicí.

  4. Mezitím propláchnutou quinou uvaříte v zeleninovém vývaru podobně, jako se vaří rýže. Měla by zůstat trochu křupavá. Místo zeleninového vývaru můžete dát do vody lžíci tamari nebo lžíci normální sojové omáčky, v této kombinaci se ale zeleninový vývar zdá vhodnější.

  5. Uvařenou quinou smícháte ve woku se zeleninou a na talíři posypete parmezánem, pokapete olivovým olejem a můžete přizdobit rukolou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!