Teriyaki paličky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

600 g kuřecích paliček
1 cibule
2 stroužky utřeného česneku
5 lžic Teriyaki omáčky
1 lžíce oleje
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička hnědého cukru
1/2 lžičky mletého zázvoru
sůl, pepř
sezamové semínko
špetka chilli (podle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené paličky osolíme a opepříme. Lehce zakápneme olejem a položíme do pekáčku na nakrájenou cibuli.

  2. Malinko podlijeme vodou, ale jen trošku a přikryté vložíme do trouby vyhřáté na 200 st. na cca 15-20 minut.

  3. Mezitím smícháme omáčku s cukrem, olejem, zázvorem a zbytkem surovin. Dochutíme tak, aby byla lehce pikantní.

  4. Paličky vytáhneme a potřeme omáčkou. Vložíme zpět na pár minut a opět potřeme. Takto opakujeme do změknutí masa a dosažené barvy. V závěru pečení posypeme sezamovým semínkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!