Polentový dort s tvarohem a pomerančovým želé

Recepty, Dorty

Suroviny

2 hrnky instantní polenty (v suchém stavu)
2 vaničky odtučněného tvarohu
2 vejce
5 velkých šťavnatých pomerančů
1/2 hrnku rostlinného oleje
3 lžíce medu
stévie
1 vrchovatá lžička přírodní želatiny agar
1 kypřící prášek
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Polentu smícháme s kypřícím práškem a špetkou soli. Přidáme jednu vaničku tvarohu, dvě vejce, olej, med a šťávu ze dvou pomerančů. Takto připravené těsto vtlačíme do vymazané (používám kokosový olej) dortové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C cca 20 minut.

  2. Po vytažení necháme korpus vychladnout. Druhý tvaroh smícháme se stévií nebo medem a potřeme jím vychladlý korpus. Nakonec si připravíme pomerančové želé. Do hrnce vlijeme šťávu ze tří pomerančů a přidáme lžičku agaru.

  3. Jakmile začne vařit, odstavíme šťávu z plotny a necháme ji chvilinku odstát. Jakmile želé začne tuhnout, nalijeme ho na tvarohový krém, necháme úplně zatuhnout a máme hotovo. Osobně nedoporučuji dort dávat do lednice, polenta pak ztvrdne a není dobrá. Dort můžeme ozdobit kakaem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!